• Welcome
 • Guidelines för att flytta till Portugal

Guidelines för att flytta till Portugal

Att flytta till och leva i Portugal erbjuder många fördelar. Portugal har ett av Europas bästa klimat, solsken, milda vintrar och fantastiska somrar. Portugal erbjuder ett rikt kulturliv, en avslappnad livsstil samt en hög säkerhet. Levnadskostnaderna är låga jämfört med övriga Europa, detta gäller även den förmånliga skatten. Viktiga faktorer när det gäller att bosätta sig i Portugal.

Här följer fler tips och guidelines för att bosätta sig i Portugal.

[supsystic-social-sharing id="1"]
[supsystic-social-sharing id="3"]

Enligt den internationella undersökningen ”Expat Insider” 2017, ligger Portugal i topp bland 188 länder gällande: gästfrihet, säkerhet, vårdkvalitet, välbefinnande, lätt att bosätta sig och fördelaktigt skattesystem.

Det är billigt att leva I Portugal, bland de billigaste länderna i västeuropa.

Minimilönen ligger på 580 Euros per månad, konsumentindex är extremt konkurrentkraftigt. Att leva i Portugal kommer att öka din köpkraft.

+ 12% jämfört med Spanien
+ 27% jämfört med Frankrike
+ 28% jämfört med Belgien
+ 39% jämfört med Luxemburg
+ 73% jämfört med Schweiz

Portugal är det 3e säkraste landet I världen (2017 Global Peace Index) efter Nya Zeeland och Island. Det är låg risk för attacker, få grova brott, lugnt och politisk stabilitet. Undersökningen utförs årligen i 163 länder.

Det Portugisiska hälso- och sjukvårdssystemet är rankat som som det 12e mest effektiva hälso- och sjukvårdssystemet i världen. Om du flyttar ut som pensionär har du rätt till sjukvård i både Sverige och Portugal. Om du är anställd i Portugal är du ansluten till det portugisiska sjukvårdssystemet. Då vårdköerna kan vara långa till den allmänna sjukvården kan man även teckna en tilläggsförsäkning för snabbare vård.

Livet i Portugal

Livet i Portugal: Fokusområden.

Under de senaste åren har Portugal blivit hyllat som ett fantastiskt land att flytta till. Viktiga steg i processen:

Förberedelser för utflytt

Förberedelser för utflytt Är du redo att flytta till Portugal? Här är några förslag saker att förbereda. exhaustive
 • Att hitta boende i Portugal.
  När du bestämmer dig för att bosatta dig i Portugal måste du hitta en lägenhet för långtidshyra eller köpa en bostad. Det är svårt att hitta en lägenhet för långtidshyra i Portugal, även i Lissabon. Denna situation gör att det oftast är enklare att köpa ett objekt. Budgeten avgör valet av objekt och område, det är intressant att investera nu då priserna på fastigheten ökar och man har möjlighet att göra en bra finansiell affär. För mer information besök hemsidan: http://www.casa-em-portugal.pt/svse/
 • Lär känna de aktuella skattereglerna
  Kontakta ditt skattekontor eller skatterådgivare för aktuellt skatteavtal mellan ditt hemland och Portugal.
 • Anmäl din utflytt
  Anmäl din utflytt till myndigheter samt andra instanser, både i hemlandet och i Portugal. Din skatterådgivare hjälper till i processen
 • Körkort och bil
  Du måste registrera ditt fordon i ditt nya hemland. Du måste även göra en tulldeklaration. Licensensen följer europeiska regelverk, men du måste även följa lokala regelverk.
 • Samboende och äktenskapsregim
  De juridiska begreppet och dess konsekvenser är olika beroende på civilstånd. Det är viktigt att konsultera en juridisk expert.
 • Arv och testamente
  Den 17 augusti 2015 anger EU att lagarna i den avlidnes hemvist gäller (arvsskifte), såvida inte testamente upprättats om att följa hemlandets juridik.

Formaliteter vid inflytt

 • Ansök om ditt uppehållstillstånd hos den offentliga myndigheten ”Foreigners and Boarders Service” som finns i stadshuset.
 • Ansök om ditt NIF-nummer (skatteidentifikationsnummer), nödvändigt för alla transaktioner i Portugal (öppna ett bankkonto, el-, vatten-, försäkrings- avtal etc.)
 • Registrera dig hos portugisiska hälsovården SNS (https://www.sns.gov.pt/). Du kan göra detta med "Citizens Bureau": https://www.portaldocidadao.pt/
 • Registrera dina fordon och skaffa en försäkring. Detta är viktigt eftersom det finns bilskatt i Portugal.
 • Lär dig portugisiska. Även om det inte är absolut nödvändigt i storstadsregionerna, rekommenderar vi att du tar några konversationskurser för en lyckad integration. Portugiser är oftast flerspråkiga, men de kommer att uppskatta att du lär dig språket. Portugiserna är vänliga och välkomnande, men lite reserverade.
 • Ha det så trevligt i Portugal!

Bra att veta

Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.

Vår guide
till Portugal
image telechargez

Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.

Intressanta objekt

Gå vidare
Bra att veta
Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.
image telechargez
Frågor? Råd?
Loading
Back to top