Om Portugal

[supsystic-social-sharing id="1"]
[supsystic-social-sharing id="3"]

Portugal är en republik på Iberiska halvön i sydvästra Europa. Portugal gränsar till Spanien i norr och öster och Atlanten i väster och söder. Till Portugal hör också ögruppen Azorerna som ligger i Atlanten väster om Portugals fastland samt ön Madeira sydväst om Portugal. Portugals huvudstad är Lissabon.

Portugal erbjuder ett omväxlande landskap med vacker natur, klimatet är behagligt under hela året.

Portugal har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Allt fler besöker landet som erbjuder ett stort kulturellt utbud. Det är dessutom mycket billigt att leva och bo i landet.

Portugal är lättillgängligt med flyg, Lissabons internationella flygplats, Oporto i norr samt Faro i söder. Flygtiden från Stockholm är ca 4 – 4,5 timme.

Fakta:

 • Antal invånare 10,6 milj
 • Valuta Euro
 • Eu medlem Ja (1986)
 • Schengen Ja
 • Språk Portugisiska /engelska
 • Landskod tel +351
 • Tidzon 1 timme före Sverige
 • Landskod data .pt

En charmig, karismatisk och pulserande storstad

Lissabon är byggt på sju kullar och ligger vid Atlanten. Lissabon har närhet till många fantastiska stränder. På Caparicakusten hittar man milslånga stränder och Atlantvattnet är härligt uppfriskande.

En guide till Lissabon

Lissabon är huvudstaden i Portugal och landets kulturcenter. Som en av världens äldsta städer och den äldsta i västeuropa har Lissabon bevarat sitt kulturarv samtidigt som staden är modern och utvecklas. Lissabon är strategiskt belägen vid floden Tejo.

Inblick i Lissabons fastighetsmarknad

Under de senaste fem åren har bostadspriserna ökat i Lissabon. Myndigheterna har gjort det enklare att hyra ut och erbjuder uppehållstillstånd för internationella köpare. Genom att investera i en bostad för ett visst belopp i Portugal kan den som inte tillhör EU/EFTA ansöka om ett så kallat ‘Golden Visa*. Skattesystemet NHR (non habitual residence) är attraktivt för européer som vill flytta till Portugal, speciellt skandinaver, tyskar, fransmän, belgare och britter.

Varför köpa bostad i Lissabon?

Lissabon är den mest populära staden att besöka i Europa. Detta har även gett en ökad efterfrågan på bostäder i staden, mycket på grund av dess bevarade charm. Myndigheterna kräver att man bibehåller den gamla karaktären på byggnader som renoveras. Köpare attraheras unika Lissabon, mysiga kvarter, den glittrande floden, ljuset, vackra byggnader samt kullerstensgatorna.

Låg brottslighet, skatteförmåner, musik, kultur, vackra stränder och attraktiva fastighetspriser lockar internationella köpare. Priserna ligger relativt lågt jämfört med andra storstäder i Europa.

En plats i solen

Lissabon har ökat i popularitet för den internationella köparen som söker en bostad eller ett andra hem. Temperaturen varierar från 15 grader när det är som kallast i januari och upp till en medeltemperatur på 28 grader när det är som varmast i juli. Det regnar mest i november med en medelnederbörd på 127,6 mm.

Båtarna längs floden Tejo är mycket populära bland turister. Marinan Parque das Nações ligger närmast Lissabons internationella flygplats och stadens centrum.

Lissabonområdet har många golfbanor med hög klass. Troja Golfklubb har genom åren blivit rankad till en av de mest vackra golfbanorna i världen. Några andra golfbanor är Quinta da Marinha, Penha Longa, Oitavos Dunes och Praia del Rey.

Belém är en populär stadsdel, många besöker klostret, monumenten och museum med privata konstsamlingar. Många av dessa är en del av UNESCOs världsarv, på grund av dess arkitektoniska och historiska värde. Atlantkusten är populärt bland utövare av vattensport. Stränderna vid Cascais och Caparicakusten är enkla att nå med tåg, buss eller båt. Lissabons internationella flygplats ligger cirka 15 minuter från centrum.

Lissabon är den perfekta destinationen för matälskaren, här finns många restauranger och barer med Portugisisk matkultur. Några av de mest populära restaurangerna är Mini Bar, Páteo på Bairro Do Avillez, Palácio Chiado och Ineolito. Lissabon har även många matmarknader.

Då fler bosätter sig i Lissabon har det öppnat nya internationella skolor som erbjuder undervisning med internationell standard.

Många av dessa skolor följer amerikanska och brittiska kriterier. Det finns även skolor som erbjuder undervisning på andra språk; svenska, tyska, franska och många övriga språk. Några oberoende förslag: Carlucci American International School of Lisbon, International Preparatory School, St. Dominic’s International School, St. Julian´s International British School, Lyceé Français Charles Lepierre, Deutsche Schule Lissabon och CornerStone Academy.

Lissabon är en vibrerande stad som har mycket att erbjuda. Är du intresserad av att köpa en bostad? Titta gärna på vår hemsida för att hitta ditt drömboende.

FAKTA:

 • Lissabon har en internationell atmosfär och lockar människor från hela världen.
 • 20 sjukhus
 • 14 internationella skolor
 • 7 polisstationer
 • 2 golfbanor
 • Mer än 16 stränder
 • 7 marinor
 • Lissabons internationella flygplats

Antal soltimmar

Under sommarmånaderna har Lissabon mellan 10-12 soltimmar per dag. Under vintern faller temperaturen ger ett medeltal på 5 soltimmar per dag.

Medeltemperatur dag/natt

Medeltemperaturen på dagen under sommaren är cirka 26 grader och på natten cirka 18 grader. Vintertid faller temperaturen till cirka 15 garder på dagtid och nattetid cirka 9 grader.

Medeltemperaturen i Atlanten

Stränderna omkring Lissabon är fantastiska för vattensport eller att koppla av på. Surfing är mycket populärt. Under sommarmånaderna är medeltemperaturen cirka 20 grader och på vintern cirka 15-16 grader.

Portugals mest populära region att köpa semesterboende

Algarve är beläget i södra Portugal. 280 kilometer från huvudstaden Lissabon Omgivet av Atlanten i sydväst och granne med Spanien i öster.

Att köpa bostad i Algarve

Bostadsmarknaden i Algarve fortsätter att öka i popularitet. Det som lockar mest är det soliga och varma klimatet, då även vintern har ett milt klimat. Algarve är ett hett semestermål för de boende i Lissabonområdet. Algarve erbjuder fantastisk portugisisk mat, vidunderliga stränder och fantastiska golfbanor. Faros flygplats har många internationella destinationer.

Det är enkelt att ta sig till Algarve från Alentejo, Lissabon-regionen och Spanien. Algarve är en mycket intressant region att utforska, en del av södra Europa.

Algarvekusten

Det finns många småstäder längs Algarvekusten och runt om som är värda ett besök om du vill komma bort från storstaden.

De gamla ruinerna Cerro do Vila nära Vilamora ger en historisk av bronsåldern. Många kvarlämningar från romartiden. I Silves finns ett moriskt slott daterat till tiden före romtiden, mycket värt att besöka.

Berget Serra de Monchique är perfekt för vandringar, även om det är för hett för att vandra under sommaren. Vandringsleden leder till Foia som är högsta punkten i Algarve, 900 meter över havet.

Algarve har några av Europas bästa golfbanor. Några av de bäst rankade är Old Course i Vilamoura, Quinta do Lago, Vale do Lobo och Espiche Golf i Lagos.

Internationella skolor

Vilamoura internationella skola undervisar barnen i engelska, franska och portugisiska. Undervisning i tyska, ryska och mandarin är också möjligt.

Nobel internationella skolan i Lagoa erbjuder högklassig undervisning i engelska och portugisiska. Skolan erbjuder även ett campus vid stranden.

Matkultur och nattliv

Matälskare hittar många tillgängliga alternativ för “fine-dining” i Algarve. I Faro, största staden i Algarve, har 13 guide Michelin restauranger, inkluderat den 2-stjärniga Michelin restaurangen “Ocean”.

Lagos och Albufeira är välkända för sina klubbar och barer som är speciellt livliga under sommarmånaderna.

Med soligt väder, trevliga aktiviteter och fantastisk mat förstår man att intresset för bostadsmarknaden på Algarvekusten är högintressant.

FAKTA:

 • Algarve har en stor del invånare från Sverige, Frankrike, Storbritannien, Tyskland och Brasilien.
 • 13 sjukhus
 • 5 internationella skolor
 • 7 polisstationer
 • över 30 golfbanor
 • Mer än 60 stränder
 • 5 marinor
 • Faros flygplats

Antal soltimmar

Under sommarmånaderna har Algarve över 12 soltimmar per dag och under vintern cirka 5-6 soltimmar per dag.

Medeltemperatur dag/natt

Algarve har flest antal soltimmar i Europa. Temperaturen på dagen under sommaren kan nå 33 grader. I januari när det är som kallast kan temperaturen falla till cirka 6 grader.

Medeltemperaturen i Atlanten

Stränderna i Algarve är fantastiska för vattensport. Stand-up paddle, segling och kitesurfing är mycket populärt. Här är vattentemperaturen mycket varmare än i norra delen av Portugal. Under sommarmånaderna är temperaturen cirka 21 grader.

Bra att veta

Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.

Vår guide
till Portugal
image telechargez

Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.

Intressanta objekt

Gå vidare
Bra att veta
Fyll i formuläret för att kostnadsfritt beställa vår investeringsguide.
image telechargez
Frågor? Råd?
Loading
Back to top